In September start de driedaagse opleiding tot biofeedbacktherapeut in Amersfoort. Deze 3-daagse cursus is bedoeld voor therapeuten , die willen leren om biofeedback toe te passen in het kader van diagnostiek en behandeling. De methode biofeedback heeft bewezen effectiviteit bij de behandeling van cliënten met (psychische) problemen, waarbij lichamelijke klachten optreden, zoals stress, burnout, angst, hyperventilatie, hoge bloeddruk,  pijnklachten of een verstoord of gering lichaamsgevoel.

 

De cursus bestaat uit blokken, waarin via theorie en praktijk een specifiek onderdeel van biofeedback behandeld wordt, zoals:

– psychofysiologie en behandeling van stressklachten via biofeedback

– behandeling van spierspanning-gerelateerde klachten, zoals hoofdpijn en klachten door verkeerde (werk)houding

– training via ademhaling en hartslag, waaronder hartcoherentie training

– bevorderen van ontspanning en reductie van overprikkeling via handtemperatuur- en huidgeleidingtraining

 

In het praktijkgedeelte wordt gewerkt met meerkanaals biofeedback apparatuur met software en met kleinere biofeedback apparatuur gericht op specifieke vormen van behandeling, zoals hartcoherentietraining en stressreductie. Na afronding van de cursus is de cursist in staat om biofeedback met behulp van meerkanaals apparatuur toe te passen in het kader van diagnostiek en behandeling.

 

Wanneer de cursist zich verder wil bekwamen in de biofeedback en in bezit is van biofeedback apparatuur, kan na afronding van de cursus gekozen worden voor een supervisie vervolgtraject.

 

Accreditatie is verleend voor psychologen (NIP-ELP), fysiotherapeuten (KNGF), bedrijfsfysiotherapeuten (NVBF) en vaktherapeuten (SRVB).

 

Informatie over data en kosten vindt u op www.biofeedbackopleiding.nl

Pin It on Pinterest