Werkplek-interventiemodule

Bedrijven

Ontspannen werken is een hele kunst. Een van de voorwaarden hiervoor is een goed ingerichte werkplek en bewustwording van de werk- en lichaamshouding. Een goed ingerichte kantoorwerkplek draagt bij aan hun welbevinden en dat is te merken aan de prestaties en het afnemende ziekteverzuim. Toch betekent een goed ingerichte werkplek niet automatisch dat werknemers ontspannen werken: ook de manier waarop mensen werken (lichaamshouding) is belangrijk. Eveline Kempenaar streeft er met haar individuele aanpak en ergonomische adviezen naar medewerkers letterlijk en figuurlijk weer op ontspannen manier te laten werken.

De Werkplek Interventie Module kijkt naar ergonomische, bedrijfsorganisatorische en persoonsgebonden risicofactoren op de werkplek. Ook de relatie tussen mentale en lichamelijke spanning is niet altijd even duidelijk en wordt met deze module in kaart gebracht. Een individuele aanpak van problemen moet er toe leiden dat werknemers weer ontspannen aan het werk gaan.

Bij dit onderzoek wordt gebruikgemaakt van de onderzoeksmethode Bio-feedback (zie elders op deze site). Na een uitgebreid onderzoek volgt een plan van aanpak met daarin adviezen ter verbetering van de inrichting en de werkhouding. Indien gewenst geeft Eveline Kempenaar ook vervolgtrainingen voor medewerkers.

Bij de werkplek interventie module maken wij gebruik van myofeedback training waardoor in real time de spierspanning in kaart gebracht wordt.
Voor meer informatie zie onze biofeedback pagina.

Pin It on Pinterest