Burn-out

Spanningsklachten

Coaching en training zijn een goed middel voor mensen die onjuist omgaan met spanning en daardoor bijvoorbeeld geconfronteerd worden met een burn out.

Hard werken is niet verkeerd, maar wel als er structureel te hard wordt gewerkt en er geen rustmomenten meer zijn. Stress veroorzaakt dan overbelasting en uitputting die kan leiden tot overspannenheid of burn-out. Bij burn-out is de overbelasting zo groot en zo langdurig geweest dat rust alleen niet helpt om de balans in het leven terug te vinden. Coaching en therapie zijn dan nodig voor herstel. Door coaching wordt het verstoorde evenwicht tussen belasting en belastbaarheid weer hersteld. De cliënt krijgt inzicht en vaardigheden op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak en leert om stress af te wisselen met rust en herstel. Pas als men deze vaardigheden kan hanteren en reguleren kan worden gewerkt aan een goede balans tussen belasting en belastbaarheid.

De coaching is gebaseerd op de methode van Chronische Stress Reversal (CSR). Deze methode is ontwikkeld door drs. Sonja van Zweden, psychotherapeut. Uitgangspunt van CSR is dat burnout het resultaat is van een langdurig proces van roofbouw. Hierdoor ontstaat een chronische overproductie van stresshormonen. Herstel is pas mogelijk als deze chronische overproductie wordt gestopt door een uitgebalanceerde afwisseling tussen rust en activiteit.

Voor meer informatie:
www.csrcentrum.nl

Pin It on Pinterest