Gelukkig!  Er is steeds meer aandacht voor de adem! 

 

De ademhaling is een van de meest vitale functies in ons lichaam. In de medische wereld  wordt maar weinig aandacht besteed aan het ademen.

Naast gezond eten en gezond bewegen is een gezonde ademhaling hierbij ook van groot belang. Veel mensen hebben (onbewust) een verstoorde ademhaling ontwikkeld, waardoor er een chemische ON-balans ontstaat tussen zuurstof en koolzuur in het lichaam. In officiële termen spreekt men dan van een ‘disfunctioneel adempatroon’.  Hierdoor verloopt de ademhaling moeizaam en kost onnodig veel energie.

Dit is een onderliggende oorzaak van veel klachten/aandoeningen, zoals snel buiten adem zijn, niet goed door kunnen ademen, gevoel van luchttekort, astmatische klachten, druk op de borst, hyperventilatie, verstopte neus/sinussen, vermoeidheid.

Ook leidt een verstoorde ademhaling tot een lage weerstand en een verminderde conditie van de longen.

Gezond ademen kun je leren! Graag help  ik je verder. Zie ook de site www.ademtherapie.nu voor meer informatie over het ademen.

In de Volkskrant  van juni 2020 was een uitgebreid artikel te lezen over het belang van goed ademhalen. In het interview heb ik mijn visie over ademen en de Adem- en Ontspanningstherapie Methode van Dixhoorn kunnen delen.

 

Lees hier het  hele artikel uit de Volkskrant.

Pin It on Pinterest