Specialisaties

Naast de gebruikelijke fysiotherapeutische mogelijkheden wordt gebruik gemaakt van interventies op het gebied van:

Psychosomatische fysiotherapie
De behandeling van de psychosomatische fysiotherapeut is gericht op het herstellen van het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning.

Ademtherapie
Je bewust worden van de manier waarop je ademt, is een van de doelen van ademtherapie. Daarnaast leert de patiënt nadelige ademgewoonten af en zo te ademen dat het lichaam ontspant.

Bio- en myofeedback
Biofeedback is een methode waarbij lichaamssignalen gemeten worden: spierspanning, ademhaling, hartslag, handtemperatuur en transpiratie. Tijdens de meting ziet u een of meerdere van deze lichaamsreacties op een computerscherm, zodat u een continue beeld krijgt van wat er in uw lichaam gebeurt.

Hartcoherentie training
Eén van de nieuwste en meest diepgaande methoden van biofeedback is de training van de hart-ritme-variabiliteit (HRV). Het hartritmepatroon geeft de balans aan in ons autonome zenuwstelsel.

Mindfulness

Mobilizing Awareness®
Dit is een eenvoudige, maar doordachte, pijnvrije behandelwijze en kenmerkt zich door rustige oefeningen die gebaseerd zijn op de natuurlijke manier van bewegen.

NLP- communicatie
Neuro Linguïstisch Programmeren, kortweg NLP, doorbreekt negatieve vaste patronen. Cliënten leren eigen positieve ervaringen te gebruiken om reacties uit negatieve ervaringen te veranderen.

Ontspanningstherapie
Ontspanningstherapie is er op gericht de balans in het lichaam weer te herstellen. U leert door verschillende oefeningen en technieken goed ontspannen.

Sounder Sleep System™
Het Sounder Sleep System™ is een nieuwe, revolutionaire methode waarmee je met kleine, eenvoudige, zachte bewegingen en ademhalingstechnieken het lichaam kunt ontspannen, je gedachten tot rust kunt brengen waardoor er een weldadig slaappatroon ontstaat.

Vergoeding

De behandelingen worden, afhankelijk van de polisvoorwaarden in vele gevallen vergoed door de ziektekostenverzekering.

Raadpleeg vooraf aan de behandeling uw verzekeringsvoorwaarden.

 

Pin It on Pinterest